İnternetten Hızlı ve Kolay Para Kazanma Yolları

para kazanmak, internetten para kazanmak


Hepinize tekrardan merhaba değerli okuyucular. Bu yazımın konusu " internet üzerinden hızlı ve kolay para kazanmak ". Aslında yüzlerce yöntem mevcut, ama ben sizin için en kolay ve en hızlı yöntemleri listeleyeceğim;

Öncelikle kolay ve hızlı para kazanmak dedim ama, yapacağınız işe bağlı kalmanız ve çalışma stilinize göre bu hız değişir. Hemen YouTube' dan bahsetmek istiyorum;

YouTube artık sadece video paylaşım sitesi değil, aynı zamanda çoğu kişinin geçim kaynağı diyebiliriz. Bu siteyi kullanarak ev sahibi, araba sahibi veya iş yeri sahibi olanlar bile mevcut. Hemen yapmanız gerekenlerden kısaca bahsetmek istiyorum;

  • Kendinize en uygun kategoriyi bulup üzerinde çalışmalısınız. (Gamerlık,müzisyenlik,vlog vs)
  • Seçtiğiniz kategoride çalışırken sıkılmamalısınız. Çünkü bu yapacağınız iş zamanla çok kötü bir hal almaya başlayacak ve bir süre sonra bırakmak zorunda kalacaksınız.
  • Düzenli çalışmalısınız! 1 günde 3-4 video atıp tüm hafta dinlenmemelisiniz bu tamamen yanlış bir düşünce. Her gün en az 1 video atmalısınız.
  • Kanal tasarımını özenle yapmalısınız.
  • İzleyicilerin yorumlarını ve eleştirilerini değerlendirin. Eksiklerinizi bu sayede görebilirsiniz.
  • Farklı olun, izleyicileri alışılmışın dışına çıkarın.
Bunların hepsini uyguladııık, peki para nasıl kazanacaksınız? Hemen soluğu kesmeden anlatayım;

  • Öncelikle youtube ülke seçeneğiniz Türkiye olmamalı. Çünkü Türkiye'de para kazanma özelliği aktif değil. Ülkenizi standart ABD seçerseniz para kazanmayı hemen aktifleştirebilirsiniz.
  • Peki paraları nasıl çekeceğim? Burada yapmanız gereken YouTube hesabınızı adsenseye bağlamak;

Arkadaşlar adsense YouTube'dan kazandığınız paranın bir kısmını kendine alıp kalanını size öder. Peki neden böyle bir şey yapıyor? Sonuçta hayrına yapmıyor öyle değil mi? Bize bu ödemeyi yapmasının sebebi hesabımızda para kazanmayı aktif ettiğimiz an videolarımızda reklam çıkmaya başlıyor, bu reklamların görüntülenme ve tıklanma başına bize ödeme yapılıyor.

İkinci yöntemimiz Blog yazmak;

Arkadaşlar şunu söylemeliyim ki yazmaktan sıkılmıyorsanız, bu alana girip hemen para kazanma isteğiniz yoksa tam istediğiniz yerdesiniz. Arkadaşlar blog yazmak aslında umduğunuz kadar kolay değil. Yani gidip yazı yazayım da hemen binlerce kişi tıklasın paracıklar gelsin PARALAR! değil tabii ki. İlk olarak alanınızda profesyonel olmalısınız, yazacağınız konu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Girip başka sitelere Copy-Paste yaparsanız yanlış yoldasınız demektir. Hem emek hırsızlığı yapmış olursunuz hem de sayfanıza hiç hit alamazsınız. Her şeyden önce özgün olun yeni başlayanlar için tavsiyem kişisel bloglar açmak. Sebebi ise tek bir kategoride çalışmıyorsunuz, konudan konuya çok rahat atlayabilirsiniz. Sayfanızın ilgi çekmesi ve iyi okuyucu çekmek için 3 ana bilgiyi vermek istiyorum.


  1. Kaliteli özgün yazılar
  2. İlgi çekici kanal tasarımı 
  3. Okuyucularla sosyal bir bağ kurma
Blog hakkında gerekli bilgiyi verdiğimi düşünüyorum. Hemen nasıl bir blog sayfası açabilirsiniz ondan bahsedeyim. Aslında bir çok alternatif yol var, ilk olarak benim kullandığım olan BLOGGER' dan bahsetmek istiyorum;

  • İlk olarak Gmail hesabı açmalısınız.
  • Daha sonra blogger.com sitesine girip "Yeni Blog" butonuna basıp kanal ismini ve adresini belirleyerek blog sayfanızı oluşturun.
  • Kullanımı çok basittir. 
  • Blog sayfanızın ismine tıklayarak tüm kontrol paneline ulaşabilirsiniz.
  • Kazançlar sekmesine tıklayarak adsenseye bağlayabilirsiniz ama benim size tavsiyem yüksek bir kitleye ulaşmadan reklam yerleştirip okuyucularınızı sıkmayın.
YAYINCILIK-STREAMER'LIK

Uzun süre bilgisayar başında zaman geçiriyorsanız bu alan tam size göre. Yapmanız gereken çok basit, metada olan bir oyunu oynamalısınız, yayın kalitesi yüksek olmalı ve aynı zamanda izleyicileri alışılmışın dışına çıkarmalısınız.

Oyun oynarken para nasıl kazanılır?

Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak yayıncılık ve youtuber'lık hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Okuduğunuz için hepinize sonsuz teşekkür ederim arkadaşlar, yeni yazılarımda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.


Beni Twitter hesabımdan takip edebilirsiniz;

https://twitter.com/ctemre24 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder