Sigaraya Neden Başlarlar?


sigara,sigaranın zararları,sigara neden içerler


Öncelikle yazıma hepiniz hoşgeldiniz değerli okuyucular. Bu yazımda bir konu hakkında tartışmak istiyorum. Konumuz " İnsanlığın sigaraya ilgisi " ;

Arkadaşlar hiç fark ettiniz mi çevrenizde ne kadar az bağımlı olmayan insanların olduğunu? Dünya genelinde ülkemiz sigara tüketimi bakımından 30. sırada yer alıyor. Düşünsenize Türkiye'de yetişkin bir kişi yılda ortalama 1500 sigara tüketiyor. Bir de dünyanın en çok sigara içen ülkesi Yunanistan'ı düşünelim. Yılda ortalama yetişkin bir insan 3000 sigara tüketiyor. Yani ülkemizin ortalama iki katı.

Peki bu insanlar sağlığına ve maddi durumuna bu kadar zarar veren bir maddeyi neden kullanmak istesin ki? Türkiye ortalamasına genel bir bakış atarsak yaklaşık 13 ile 15 yaşları arasında sigaraya başlandığını görebiliriz. Bu alışkanlık nereden başladı ki bu kadar yayıldı? 13-15 yaşında bir çocuğun ne gibi bir sorunu olabilir ki sigaraya başlaması için? Söylentilere göre derde derman oluyormuş? Peki kim buna katılıyor? Benim tanıdığım onlarca arkadaşım içtiğinden pişman peki neden bırakmak istemiyor? Bu sorunun cevabı her zamanki gibi şu şekilde cevaplanıyor;

- İçmediğin için anlamazsın.

Peki bırakmak isteyenler nasıl bırakıyor onları da bir düşünün. Örnek vermek gerekirse 55 sene sigara bağımlısı olan dedem nasıl oldu da bırakabildi?

Ben 20 yaşıma gireceğim inanın bir kere bile denemek aklımdan geçmedi. Zaten genel olarak arkadaş ortamlarında başlar bu alışkanlık. Ya teklifle başlar bu alışkanlık ya da özenmekle. Bu tamamen benim şahsi düşüncem, içen arkadaşların yanlış anlamalarını istemem. Ama gerçekten sigarasız bir hayat çok iyi olurdu. Keşke tek alışkanlık sigara olsaydı..

Beni Twitter hesabımdan takip edebilirsiniz;

https://twitter.com/ctemre24 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder