Oyun Oynarken Para Nasıl Kazanılır?


Oyunlardan para kazanmak


Öncelikle yazıma tekrardan hoşgeldiniz değerli okuyucular. Bu yazımızda çoğu arkadaşımızın merak ettiği; bilgisayar oyunlarını oynarken aynı zamanda para kazanabilir miyim? sorusunu yanıtlamak istiyorum.

- Evet, kazanabilirsiniz. 
- Peki nasıl olacak?

Bu yazımda bilmeniz gereken bütün bilgileri vereceğim. Öncelikle fazla yormadan kolay olandan başlamak istiyorum;

YAYINCILIK(STREAMER)

Sizin tabirinizle STREAMER'lık yani canlı yayın yapmak son zamanlarda oldukça popüler bir iş haline geldi. İş demeyelim de bir meslek gibi düşünelim. Çünkü bir kitleye ulaştığınız zaman günlük inanılmaz kazançlar elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken zor değil, internetiniz ve bilgisayarınız iyise ve bir kitleye ulaşabilecek kaynağınız varsa bu iş tam size göre. Tabii her yayıncı para kazanacak diye bir kaide yok. Kazanamayanlar da var tabi ki, siz kazananlardan olmak istiyorsanız diğer yayıncılardan farklı olmanız lazım. İzleyiciler sizi tekrar tekrar ziyaret etmeli.

LET'S PLAY VİDEOLARI

Yayıncılıktan pek bir farkı olduğu söylenemez. Aslında daha kolay denebilir, günlük bir video yükleyerek iyi bir izleyici kitlesine ulaşabilirsiniz. Ama yukarıda belirttiğim gibi diğer insanlardan farklı şeyler vermelisiniz izleyicilere. Mesela webcam ekleyip arkaplanı transparan yapabilirsiniz. Artık çok sık kullanılan bu yöntem için size çok farklı bir fikir vermek istiyorum. İmkanınız el veriyorsa webcam ile kayıt yaparken oynayacağınız oyunun karakteri için bir kostüm hazırlamak.

E-SPORT(Elektronik Sporcu Olmak)

Oynadığınız oyundaki yeteneklerinizi sahnede göstererek inanılmaz paralar kazanabilirsiniz. Örneğin 2012 yılında yapılan League of Legends turnuvasında birinci olan SK Telecom T1 takımı 1 milyon dolar ödül kazandı. E-Sporcu olmak fazla zor değil, biraz yetenek gerektiren bir dal. Oyun içerisinde yeteneğiniz varsa ve imkanlarınız el veriyorsa değerlendirmelisiniz.

Oyunları Test Etmek

Bildiğiniz gibi oyun kapalı betaya çıkmadan önce seçilmiş kişiler (testçiler) tarafından oyun değerlendirilir.(Açıkları,görevleri,hataları vb) Ama bu olay düşündüğünüz kadar kolay bir şey değil. Zamanınızın büyük bir kısmını hatta tamamını bu işe ayırmanız gerekebilir. Bu ayırdığınız zaman zarfında oynadığınız oyun sevdiğiniz tarzda olabilir, aynı zamanda sevmedikleriniz de olabilir. Gününüzün çok büyük bir kısmını sevmediğiniz bir oyuna ayırdığınızı düşünün, gerçekten işkence gibi olabilir. Hatta bu sebeple oyun sektöründen çekilen bir çok kişi mevcut. 

BOOSTER'LIK (Seviye,Lig Yükseltme)

Doğru görülmese de son zamanlarda oldukça artan bir sistem haline geldi. Oyun içerisinde hesap sahibi kişilerin istenilen lige veya seviyeye kasılması karşılığında para ödüyor. Bu kasılacak ligin veya seviyenin zorluğu ne kadar yüksekse fiyatı da haliyle o kadar artıyor.

Bunların dışında daha bir çok yöntem mevcut arkadaşlar. Ben size bildiğim kadarını aktarmaya çalıştım, okuduğunuz için teşekkür ederim.

Beni Twitter hesabımdan takip edebilirsiniz;

https://twitter.com/ctemre24 

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder