Su ve Elektriğe Ihtiyaç Duymayan Adam: Greenfield



Tekrardan ve tekrardan hepiniz yazıma hoşgeldiniz değerli okuyucular. Bugün farklı bir konu üzerinde konuşmak istiyorum. Para,su,elektrik,araba ve hiç bir elektrikli alet kullanmayan Greenfield hakkında konuşmak istiyorum. Peki diyeceksiniz bu adam kim?

Greenfield 2006 yılı ve öncesinde kabaca çevre zararlısı bir insanken zamanla, evrimleşip tamamen gerçek bir çevre aktivisti ruhuna sahip mükemmel bir insandır. Size bu evrimin çizelgesini Türkçe'ye çevirip paylaşıyorum;



Gördüğünüz gibi yukarıda dönüşümün zaman çizelgesi mevcut. Gelin biraz eskiye dönüp neler olmuş görelim;

Yukarıdaki çizelgede görüyoruz 2006 yılında bambaşka bir insanmış. 2010 yılında son duşunu aldıktan sonra bisikletine atlayıp yola koyulmuş. 2 yıl boyunca dünyanın hemen hemen yer yerinde bulunmuş ve bu zaman zarfında hiç duş almamış. Okyanus suyuyla yıkandığı söyleniliyor, ne lif, ne sabun, nede şampuan..


Rob, çöplerden çıkan atıkların kesinlikle ihtiyacı olan kişilere ulaştırılmasını vurguluyor. Ufak bir grubuyla bu yiyeceklere ihtiyacı olanlara yardımcı oluyor.


Bisiklet turunun ardından kendine 950$'a Craigslist'ten 4.6 metrekarelik bir kulübe satın almış. Peki şimdi soracaksınız paraya ihtiyacı yok peki buranın kirasını nasıl ödedi? Buraya kira ödemiyor arkadaşlar. Bu yaşadığı kulübe bir evin arka bahçesi ve bahçe sahibiyle bir anlaşma yaparak 2 yıl sonra buradan ayrılacağını söylemiş.

Bu yazım da buraya kadar arkadaşlar, diğer yazımda görüşmek üzere kendinize çok iyi bakın.

BENİ TWİTTER ADRESİMDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ;
https://twitter.com/ctemre24 

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder